|
Esküvő után
Baby boom
|
|
| maszaly • 2010.júl.30. - 08:40 |
|
Hát Timcsiri... lehet hamarabb fog jönni a trónörökös? ha ennyire akarod már...
|
|
|
| vanofor • 2010.júl.30. - 08:54 |
|
Rokakoma, mi sem katolikusok vagyunk amúgy... Örültem, mikor soraidat olvastam. Testi vonzalom természetesen nálunk is van, már nagyon várjuk a nászéjszakát.
Eszag, nem felebaráti - kivel szemben nem? Nem vallásos (nem is szeretem a vallásos szót mondjuk)? Pusztán úgy szeretném betartani, ahogy megvan írva. A sorrend is fontos: "Annakokáért (1.) elhagyja a férfiú az ő atyját és az ő anyját, és (2.) ragaszkodik feleségéhez: és (3.) lesznek egy testté." Ahogy a Bibliában 4 helyen is olvashatjuk. Nálam ez az Ige világított rá arra, hogy milyen fontos a sorrend és, hogy a nászéjszaka legyen az első.
Az, hogy nem szeretnék gyereket, nem Biblikus? (nem hagytam ki az általad írt Igét) Csak egy részét emelted ki annak, amit írtam. Azt írtam, hogy "jópár évig". 23 évesen, főleg úgy, hogy még egyáltalán nem éltem együtt férfival, nem vezettem igazán háztartást, ilyesmi, nagyon korai lenne még egy gyermek. Főleg annak fényében, amit írtam, hogy az életünk első szakaszát hol Afrikában, hol itthon fogjuk tölteni. Afrika pedig nem túl ideális hely egy gyermek megfoganására, nevelésére (mármint, hogy európai vagyok, és még egyáltalán nem szoktam meg az ottani körülményeket, higiénés viszonyokat). Természetesen, ha jön a baba, nem leszünk ellene, és nagyon fogunk neki örülni!
Timcsiri, sajnálom, hogy nem jött össze, de az én kérdésem is az lenne, hogy ha szeretnétek babát, akkor hogyhogy szedsz még gyógyszert? Mindenesetre drukkolok Nektek!
|
|
|
| vanofor • 2010.júl.30. - 08:56 |
|
Ja, értem a lakás miatt! Így egészen más. Nekem is mindig azt mondják, hogy van egy tucat felsőm, ami jó lenne kismamaként (tudjátok, ezek a fodros, fura szabású felsők)... Jókat szoktunk nevetni rajta.
|
|
|
| maszaly • 2010.júl.30. - 09:09 |
|
Vanofor azt minden esetre megértem hogy Afrikában nem szeretnél szülni... foganni viszont bárhol megfoganhat a baba... persze függ, hogy hol fogtok dolgozni. Ha segítő szervezetként nyomor negyedekben, akkor szerintem is jobb tolni baba témát, ha városban valami "normális" állásban, akkor afrika nem olyan borzasztó hely. remélem az én babám ott fogan majd meg
|
|
|
| vanofor • 2010.júl.30. - 09:13 |
|
Wow Maszaly, Ti is Afrikába mentek? Nászútra, vagy ott fogtok élni? Igen, már a mi fejünkben is megfordult, hogy mit csinálunk, ha becsúszik kint (azon kívül, hogy biztos örülni fogunk)...
|
|
|
| maszaly • 2010.júl.30. - 09:21 |
|
Párom ott dolgozik, dél afrikában és szeretnék utána menni
|
|
|
| szezsu82 • 2010.júl.30. - 09:28 |
|
Vanofor, akkor védekezni sem fogtok?
Mi is vallásosak vagyunk, katolikusok, vagyis párom keresztelője jövő héten lesz...Mióta együtt vagyunk nem áldoztam, gyóntam, hisz igazából nem lehet, meg hát bogyót is szedek...Mi nem élünk önmegtartóztató életet...De most kéne a kersztelő miatt is, és most kicsit bajban is vagyok emiatt...Lehet vagy nem lehet? Vagy ez mindenkinek lelkiismeri kérdés hogy fogja ezt fel? Tudom hogy sokan nem foglalkoznak ezzel, együtt élnek valakivel de ugyanúgy gyónnak áldoznak...
Aki katolikus itt, az hogy oldja meg ezt a problémát?
|
|
|
| timcsiri • 2010.júl.30. - 09:36 |
|
Bocsi lányok, hogy ezt írom. De. Ez a topik a babákról szól, és nem a vallásról. Erről szerintem nyissatok egy másik topikot. Mert bocsi, de én baromira nem vagyok kíváncsi senki vallási megnyilvánulásaira.....
|
|
|
| piros • 2010.júl.30. - 10:45 |
|
tiszteletben tartva mindenki vallási hovatartozását 2010-et írunk...nagy hibának tartom nem kipróbálni egymást az esküvő előtt...régi időkben mikor ez így működött nem kevés válás volt,mert kiderült,hogy mégsem stimmel össze a pár szexuálisan...szóval ugyanugy ahogy lakva ismered meg a másikat bizony ezt is meg kell tapasztalni a választáshoz...és itt egyáltalán nem az élvezeti oldalára gondolok,de a szex olyan szerves velejárója a házas életnek és egy kapcsolatnak,hogy ha nem jó az bizony nagyban befolyásolja a közös élet boldogságát!
|
|
|
| rokakoma • 2010.júl.30. - 16:28 |
|
Egyrészt az, hogy nem fekszünk le egymással az nem azt jelenti, hogy alig csókoljuk meg egymást, csak azt, hogy van egy bizonyos határ, addig viszont el lehet menni. Másrészt, szerintem egy csókból is érezheti az ember, hogy a másikkal ilyen téren összeillik-e. Sok olyan párt ismerek, akiknek nagyon szép a házassága és ilyen téren is minden rendben van annak ellenére, hogy az esküvőig nem volt szexuális kapcsolatuk.
Még egy dolog. Ha az ember megtapasztalja a megtartóztatást, akkor az segíthet később, amikor olyan helyzetek lesznek az életben (pl. hosszú külföldi út, vagy kisbaba várása, szülés után, betegség stb.), amikor az ilyen jellegű igényeit nem tudja kielégíteni.
De persze minden döntésnek megvannak a pozitívumai és negatívumai is és végül eldöntjük, hogy mi nyom nagyobbat a latban.
|
|
|
| jeanner • 2010.júl.30. - 16:39 |
|
Emike, én 12ei vagyok és hát, ahogy Erika is írta, ha nem gondolsz a babára, azonnal jön, akkor meg már (októbertől), nem nagyon lesz lehetőségem ezen agyalni (suli újra )
Ti hogy álltok?
Timi, hát egy gyógyszer mellett becsúszott baba... akkor inkább várja ki a lakás végét... szerintem...
|
|
|
| monroe • 2010.júl.30. - 16:58 |
|
rokakoma - ne vedd bántásnak, de egy csókból aztán sokra nem következtethetsz.
amit pedig említettél, bizonyos helyzetek (pl távkapcsolat stb) annak semmi köze ahhoz, hogy a házasság előtt volt-e szex vagy sem.
visszatérve a témához: aki szeretne kisbabát, annak kívánom, hogy minél hamarabb sikerüljön.
25 vagyok, most úgy érzem 30 évesen jöhet majd a baba.
|
|
|
| mandi • 2010.júl.30. - 17:12 |
|
az igazi mély vallás szerint nem úgy van, hogy csak a gyerek miatt lehet szexelni, egyébként pedig, csak az örömszerzés miatt ugyanolyan bűn, mint házasság előtt? ezt nem fogjátok tartani? és védekezni sem lehet, mert az is tiltott?
|
|
|
| rokakoma • 2010.aug.1. - 21:31 |
|
Mandi, az, hogy csak gyerek miatt lehet és különben bűn a szex egy óriási tévhit. A vallás nem akar rosszat az embereknek. Mi azt mondjuk, hogy Isten ezt is ajándékként adta. Én református vagyok, ott biztos, hogy ez nem így van és amennyire tudom, a katolikusoknál sem (több pap mondta már nekem). Sőt a szeretet ilyen jellegű kifejezése is nagyon fontos a Biblia szerint is és a házasság előkészítőkön általában ki is hangsúlyozzák, hogy milyen fontos, hogy jó legyen.
A védekezés sokkal nehezebb téma. A különböző felekezetek mást mondanak. A legszigorúbb katolikusok szerint csak számolgatni lehet. Nálunk pl. az óvszer ok, de a spirál, esemény utáni nem, mert az károsít.
|
|
|
| kirina • 2010.aug.1. - 22:27 |
|
Rokakoma! Mi is reformátusok vagyunk. Azonban mi úgy tanultuk, hogy a házasság lélekben kezdődik és ha csak a nagy nappal kezdődik az már rég rossz. Innentől kezdve mi az a pont, ahonnan lehet?!
És ez most csak költői kérdés volt, tekintve, hogy nálunk senkit sem köveznek meg még az együtt élésért sem. Van olyan pár, akik évek óta pénzhiány miatt nem tehették meg, hogy a szertartáson átessenek...
|
|
|
| eszag • 2010.aug.1. - 22:30 |
|
Én keresztelve reformátusnak vagyok, de nem abban nőttem fel hanem evangélikusban mert az volt otthon a faluban. De amit Kirina írt az nagyon szimpatikus nekem. Mármint hogy a fejben dől el. Én már rég a végleges páromnak érzem a párom. Lehet jobb lett volna ha reformátusként növök fel :(
|
|
|
| maszaly • 2010.aug.1. - 22:36 |
|
A spirál károsít??? izé... szerintem nem, na de mindegy.
Ha a jegyesoktatáson is kihangsúlyozzák, mennyire fontos, az nekem azt feltételezi, hogy a házasulandók tisztában vannak azzal, hogy mi is fontos, de ha nem csináltad...
Na jó nem kekeckedek.
|
|
|
| vanofor • 2010.aug.1. - 23:02 |
|
No, ha nagyon profánul akarok fogalmazni (de az a legérthetőbb): a spirál állandó steril gyulladásban tartja a méhnyálkahártyát, mivel testidegen anyag. Emiatt okoz(hat) bővebb vérzést is! Nekem személy szerint szimpatikus is lenne ez a módszer, de ezzel a háttérrel, köszönöm nem! A számolgatós katolikus hozzáállás: próbálj ellazult lenni, úgy, hogy közben számolgatsz, sztem képtelenség (bár még nem tudom, mi fán terem ). Az esküvő, hogy lélekben, vagy sem, és, hogy a különböző vallások, hogyan tanítják: az egyház tanítása nem állhat a Biblia tanítása fölött - az én életemnek legalábbis ez az alapja!
Pénzhiány miatt nem lettek házasok? A mi polgárink ingyenes... Sztem csak szervezés kérdése.
|
|
|
| maszaly • 2010.aug.2. - 09:19 |
|
Vanofor! a polgári esküvő is csak akkor ingyenes ha 4en mentek, különben terembérlet stb... A másik fele, hogy én is a családommal szeretném ünnepelni ezt a számomra fontos napot, és az már nem ingyenes.
|
|
|
| potty • 2010.aug.2. - 10:34 |
|
A polgárit is elismeri a vallás? Nem az a lényege a hívők számára hogy Isten szentesítse az esküt és a polgári "csak" kényszerű papír?
|
|
|
| vazsi • 2010.aug.2. - 11:47 |
|
de, az. hívőknek az egyházi számít.
szerintem ez egy önmegerőszakolás. az embernek Bibliától fügetlenül vannak hormonjai, épp ezért vágyai. nem attól lesz valaki jobb vagy rosszabb hívő vagy hívő egyáltalán, hogy van-e esküvő előtt együttlét vagy sem. hanem inkább attól, hogy ezt is és a házasságot is hogy éli meg. de ez csak az én véleményem
szóval témánál maradva: mi jövő nyáron szeretnénk babát, de sajnos már most el kell kezdenünk a rákészülést. bár én mondtam unokatesómnak, hogy szívesen átvesszük a két csajt
|
|
|
| potty • 2010.aug.2. - 12:05 |
|
hogy hogy el kell kezdeni a rákészülést? ez mit jelent?
|
|
|
| emike • 2010.aug.2. - 12:35 |
|
Rákészülődés ?????????????? Jó ég ezt még is hogy képzelitek ? előre megírt forgatókönyv szerint lesztek csak együtt vagy még is hogy kell ezt érteni?
|
|
|
| vazsi • 2010.aug.2. - 12:38 |
|
nem. szívbeteg vagyok és csomó vizsgálatra kell előtte mennem és mivel ilyen remek az ellátás és marha sokára vannak időpontok így a nőgyógyász mondta, hogy szerinte kezdjük el a vizsgálgatást. hát így gondoljuk. nálunk nemlehet csak úgy, hoyg hétfőn úgy döntök, hogy akkor legyen, ma.
|
|
|
| potty • 2010.aug.2. - 12:42 |
|
Értem így teljesen más azért! Szurkolok hogy minden eredményed jó legyen.
|
|
|
| vazsi • 2010.aug.2. - 12:48 |
|
hát köszi. kicsit aggódom, mert tényleg sok idő elmegy ezzel, mikor mondta a doki, hogy kb 1 évvel előtte induljon, akkor soknak gondoltam de most, hogy időpontot kérek....hát ne olyan sok. persze utána nyílván gyorsabb de akkor is kell majd szerintem 1-2 heteket várnom, legalábbis ha eddig visszahívtak ez volt.
de így legalább nem lesz váratlan-nézzük a jó oldalát
|
|
|
| emike • 2010.aug.2. - 12:49 |
|
Jaj annyira szégyenlem,hogy ilyen durva volta,ezer bocsika.
|
|
|
| vazsi • 2010.aug.2. - 13:03 |
|
semmi baj. általában nem értik és mindenki így reagál.
|
|
|
| emike • 2010.aug.2. - 13:12 |
|
csak ez így utólag olyan kellemetlen mert ugye a tények tudta nélkül itélkeztem.
|
|
|
| vazsi • 2010.aug.2. - 13:30 |
|
én is szoktam, sőt mindenki szokott szerintem, maximum színleli a szuper embert és azt mondja nem szokott. meg egyébként is egynapon házasodtunk
|
|