Belépés | Új tag regisztrációja | Tagok :: Keklovacska.hu | Amifeszkunk.hu
Esküvő a Hazasodunk.hu-n
Fórum
| Vissza a topikokhoz |
Kötetlen beszélgetés

Állás keresés, Munkanélküliség

symba • 2010.máj.31. - 15:09
Sziasztok! Ne haragudjatok hogy ilyen témával nyitottam topikot de engem most pont érint ez a dolog és sajnos nem tudom hogyan tudnám átvészelni?? Sajnos ez a hangulat mindent megpecsétel, semmihez sincs már kedvem, állandó a veszekedés, a feszült légkör... valakinek valami ötlet?? tanács??
nika7550 • 2010.máj.31. - 15:11
Szia!
Symba, mi történt?
symba • 2010.máj.31. - 15:13
Hát most fejeztem be a sulit, és eddig semmi kilátásom arra h csatlakozhatom a dolgozók közé... Folyamatosan böngészem az internetes hirdetéseket, újságokat de eddig 1 válasz nem érkezett egyetlen egy jelentkezésemre sem....
nika7550 • 2010.máj.31. - 15:19
És mi a végzettséged?
symba • 2010.máj.31. - 15:24
Jogi assziszten meg irodai asszisztens nem tudom h mennyire jó ez a szakma vagy nem de mikor erre jelentkeztem még jó ötletnek tűnt...
kriszta1986 • 2010.máj.31. - 15:38
Kedves symba!

Az én szakmám is jogi asszisztens és nagyon könnyen elhelyezkedtem benne. Nézd meg a közigallason is (ott közalkalmazotti munkák vannak pl.: bíróság, ügyészség stb.).
vazsi • 2010.máj.31. - 21:10
én elsőnek mondhati bármit elfogadtam csak legyen fizetésem, legyen munkaviszonyom, tudjak beírni vmit az önéletrajba. szerintem fogadj el minden sz...t, és majd lesz jobb. a közigállást én is ajánlom, mivel közalkalmazott, így oda kevesebben jelentkeznek mint pl egy multihoz. bár én teljesen mást tanultam fogalmam sincs ilyesmivel hol lehet munkát tanulni. és én még azt csináltam, hogy interneten néztem vállalatokat, állami cégeket és "szétszórtam" az önéletrajzom, hogy ugyan nem volt állás meghirdetve de ha lesz gondoljanak rám. igaz midenki mondta, hogy ez hülyeség de mégis visszahívtak nem egy helyről, úgyhogy szerintem próbáld meg ezt is.
szilvia.susan • 2010.máj.31. - 21:16
symba!
Átérzem a helyzetedet. Én is nógrádi vagyok, és hónapok óta keresek munkát. Nekem közgazdász végzettségem van, de a legtöbb helyre ha gazdasági területre keresnek is embert, csak középfokú végzettséget kérnek. De ne add fel! Előbb utóbb majd összejön valami. a közigálláson tényleg szokott lenni a képzettségednek megfelelő állás. Nagyon sok helyi önkormányzat hirdet rajta.
symba • 2010.jún.1. - 00:05
Sziasztok!

Vazsi köszönöm ezt kipróbálom én is én is elfogadnék minden szar munkát nem azzal lenne a probléma h milyen munka csak legyen valami 17éves koromtól diákmunkán dolgoztam elég szar helyen is szórólapozástól kezdve a gyárig, de így oda se kellek mert "túlképzett vagyok" ez milyen már??!!!

A közigállást is folyamatosan lesegetem de eddig még eredménytelenül, volt olyan helyi önkormányzat is ahol szó szerint kinevettek h mit akarok én ott és jól leoltak h h merek oda bemenni és beadni az önéletrajzomat, meg h versenyvizsga nélkül ne álmodjak nagy dolgokat...
vazsi • 2010.júl.29. - 14:46
igen kell ilyen helyre versenyvizsga, bár én nem értem miért
én ingatlanirodában kezdtem asszisztensként pályafutásomat, kemény 40 000ért. (persze volt zsebbe is) pedig semmi köze amit tanultam hozzá. de szar volt! na ez mindegy.
találtál azóta valamit?
anitakulcsar • 2010.júl.29. - 15:14
Nekem sincs munkám már október óta, és itt szabolcsban sajnos még remélni is alig lehet, hogy majd lesz. Ha maradunk a környéken, akkor esküvő után jöhetne a baba, és pár év múlva hátha lesz némi pozitív változás a munkaerő-keresletben.
symba • 2010.júl.29. - 16:31
Hát nem találtam még azóta se semmit, be adtam a bíróságra is az önéltrajzomat és pont az a fejes ott aki engem tanított ez volt 10.30 kor 11kor már jött a e-mail h ezzel a szakképesítéssel számomra nem tudnak munkát biztosítani és több mint a fele ember érettségivel dolgozik ott....

Anita nógrádban se lehet még csak remélni sem...ez egy elveszett hely, nálunk ezért csúszott az esküvő, a család alapítás meg még sok más...
settenke • 2010.júl.29. - 18:19
Én is munkanélküli vagyok jelenleg. Már az egyetem mellett is dolgoztam, két évig voltam irodavezető adminisztrátor, majd egy évig adminisztrátor egy videotékában,majd kényszerből 1 évig pénztáros... Már egy éve van tanári és bölcsész diplomám, 2 nyelvvizsgám, szakmai tapasztalatom, és mégsem találok munkát...
Szóval fel a fejjel symba, van, akinek rosszabb nálad...
Amúgy a többieknek igaza van: ha meló van, legyen az bármi, vállald el. Onnan már könnyebb dobbantani egy új helyre! Kitartás!
dianad6 • 2010.júl.29. - 18:28
Settenke, nem próbálkoztál a volt iskoládnál? Nekem 2 ismerősöm is most végzett és mindketten e volt gimijükbe mennek vissza tanítani. Persze van, aki nem akar ugyanoda visszamenni, ahol 4-6 évig tanult. Vagy nem is akarsz tanítani egyáltalán?
settenke • 2010.júl.29. - 21:15
Próbálkoztam a volt gimimben és a volt ált. sulimban is tavaly is és idén is. Egyelőre nem kellettem...
symba • 2010.júl.29. - 21:16
Én is dolgoztam 17 éves koromtól diák munkán ugy h mindent elvállaltam,azzal nem is lenne probléma csak lenne munka de még a munkaügyiben is azt mondták h ha ott is tudnak üresedésről akkor se nekünk/nekem (barátnőmmel együtt kellett bemennünk így csak egyszer mondták el amit 2szerkellett volna ) foknak szólni hanem előbb a saját ismerősi körükben fognak szólni és és onnan fognak ajánlani embereket...

Tudom h a protekciósok érvényesülnek de akinek nincs az mit kezdjen??

Settenke hát tudom h vannak tőlem rosszabb helyzetben lévők is de ....
Gyere felénk nálunk hiány van a tanárokból

Köszi h biztattok
monroe • 2010.júl.29. - 21:28
a munkaügyi kp-ban eddig 2szer voltam, az először a hapsi porig alázott. én 25 éves vagyok, 2 állás között, így nem szóltam vissza neki.
de körbenéztem, és voltak ott 50+ -os emberek is, akiknek a maradék életkedvét és önbizalmát is elveszi egy tapló... nem elég, hogy nincs munkájuk.. grrr

symba - igen, a kapcsolatok mindenhol számítanak
azt tudom csak ajánlani, hogy jóbarátoknak, rokonoknak mondd meg, ha tudnak valamit, szóljanak.
ismerősök ismerősénél lehet lesz így valami.
settenke • 2010.júl.29. - 22:07
Én már többször jártam úgy, hogy volt ismerősöm, mégis más nyerte + az állást. Szóval sztem jó nagy mázli is kell, de az ismerős az alap...
Valóban, nálunk is akad egy-két kőbunkó a munkaügyiben. A minap időpontra mentem, és 1 óra várakozás után rá mertem kérdezni, hogy ma még esetleg sorra jutok-e, mert az utánam következőt már hívták... Még én lettem összeszidva, hogy mit szólok bele, meghát nincs munkám, ráérek, nem?!?
De csak pozitívan! Mindenkinek meglesz előbb-utóbb álmai állása... Csak nem min1, előtte mennyit melózol máshol...
potty • 2010.júl.30. - 10:07
Settenke én most pont ott tartok hogy már több mint 6 éve dolgozok máshol, mindent elvállalok sz@ért vagyok bejelentve és ahogy te is írtad ezért csúszik ház, családalapítás minden. És hogy meddig dolgozok olyan helyen ahol nem akarok, amit nem szeretek....lehet életem végéig...attól félek beleszorultam egy olyan szakmába, amiből nem tudok kiszakadni, hiába van annyi tapasztalatom mint 3-4 évvel idősebb társaimnak, inkább felvesznek olyat, akinek semmi tapasztalata, mert őket könnyebb a saját szájízükre alakítani és nincsenek elvárásaik mint nekem...Nem tudom mi lesz a kiút, de remélem mindannyian megtaláljuk!
settenke • 2010.júl.30. - 21:38
Úgy legyen! Minél hamarabb...
csil • 2010.aug.1. - 13:18
Hú, megdöbbentem a topikon és amiket írtatok. Én tavaly júliusban végeztem, van technikusi végzettségem, iplomám, jogsi minden és én sem találok munkát. 10 nap és 26éves leszek. Elkeserítő. Tudjátok engem az akasztott ki, h. mindenki azt mondta h. tanulj kell a diploma h. jobb állásod legyen, és nem hogy jobb de semmilyen állásom sincs. Mivel nincs bejelntett munkám nem tellik az idő, nem kapnék gyest és gyedet ha lenne gyerek. Ismerősök. Volt olyan hely ahova 3 széllel jelentkeztem de semmi. Én is minent megkapákyázok. Még az operárori (gyári összeszerőlöit is), de oda túlképzett vagyok, a másik h. alulképzett vagyok. Szóval elkeserítő. Néha engem is nagyon megvisel. Tudjátok jó érzés h. én főzök mosok a férjemre. De több mint 10 évi tanulás után ennél többre vágytam volna én is.
Nekem pont az a baj h. nincs tapasztalom mert a gyakorlatokat nem fadják el. Volt ahova azért nem vettek fel, mert nem volt 5-10 éves tapsztalatom 3-4 cégnél.
Én is azt csináltam h. mot. levél elküldtem az önéletrajzomat ha lesz vmi engem is vegyenek számításba. Sokszor azért nem jöttem szóba mert utiköltséget kellett volna fizetni.
Tudjátok elég szomorú h. ma ebben az országban ennyi munkanélküli fiatal. A másik oldal az idősebb korosztály, egy ismerősöm 55 éves és munkanélküli, ő túl idős azért nem talál munkát.
symba • 2010.aug.1. - 14:18
Szia Csil! hát igen ez van sajnos... én is azt számoltam h mennyi időt töltöttem el a tanulással mindíg azt hajtogatták a szüleim h tanulj h legyen belőled valaki és lett is ISKOLÁZOTT MUNKANÉLKÜLI !!!! Komolyan mondom szégyenlem magam mert ugyan azon a szinten vagyok most mint a kissebség csak nekik nincs sulijuk nekem meg van és mit értem vele??? Őszintén semmit!!!

Én akartam egyetemre menni de ugy terveztem h majd ha lesz munkám össze gyűjtök 1 kis pénzt h ne a szüleim támogassanak de ezek után meggondolandó számomra h érdemes e még tanulni....
Nekem is van 2 szakmám irodai asszisztens és jogi asszisztens eu specilalizációval , ECDL bizonyítványom, jogosítványom, tudok gépírni 2000 leütés/perc ( ez most talán lecsökkent 1600-1800 de párnap alatt ujra feltudom magam tornázni) és mit érek vele?? semmit!!!
akinek meg fodrász szakmája van köze nincs az irodai világhoz nálunk bent ül a hivatalban és szó szerint....

elkeserítő...
potty • 2010.aug.2. - 09:40
Symaba a durva az hogy nálunk a szüleim nem tudtak támogatni, így én végig dolgoztam a nappali mellett a fősülit hogy be tudjak mindent fizetni, megéljünk és a könyvekre meg a tandíjra is fusson, felvettem a diákhitelt, mert akkor ugye sokat nem kerestem és most mi a méreleg az általad említettekhez képest? Plusz még egy hitel is, amit ki tudja mikor tudok majd visszafizetni!
vazsi • 2010.aug.2. - 09:51
arra gondoltatok már, hogy az önéletrajzzal, motívációs levéllel nincs-e gond?
én is dolgoztam egyetem mellett de nekme szerencsére ez számított.
tény, hogy nem a végzettség a lényeg, mert tényleg végzettséggel nem vesznek fel embereket, és közben olyanok üldögélnek ott, akiknek semmi köze az egészhez.
potty • 2010.aug.2. - 10:18
4 féle önéletrajzot írtam minden alkalommal a cégre szabottan készítem el, (sajnos nem azzal van a hiba, tanultam önéletrajzot írni)...Nekem azzal sincs bajom hogy olyan van ott aki nem ezt tanulta, ha rátermettebb mint én legyen, hanem azzal amikor hozzánemértő buták akarnak velem biztosítást kötni, meg hitelt ajánlanak és a második egyszerű kérdésemre nem tud válaszolni, vagy volt olyan állásinterjún mikor megkérdeztem milyen pénzügyi termékeik vannak és nem tudott rá válaszolni, (nem külsős volt aki fel akart venni, hanem saját alkalmazott) na az ciki, ha ő nem tudja mire akar felvenni, honnan tudja alkalmas leszek e? Sehonnan! Az uncsitesóm meg annak a barátja,meg a kutya fürdető testvérének az anyósának a keresztlánya jöhet....Ez a legnagyobb baj! Nem alkalmasság alapján válogatnak, hanem puszira.
vazsi • 2010.aug.2. - 11:42
engem azért az is zavar, mert szerintem az első körben azt kellene szűrni, hogy mi valakinek a végzettsége. pénzügyi "szakember" már bárkiből lehet és akármilyen fenemód alkalmas is rá, talán előbb tanulni kéne hozzá, mert ne egy kozmetikus próbáljon már befűzni befektetésekre, az inkább arckrémet áruljon.
az, hogy tanítják az önélezrajz írást szép kevés. én is jártam ilyesmire, nálunk szerveztek csoportot, bár egy helyre sem hívtak be mikor azt küldtem. szerintem az túl általános, simán átsiklanak felette. nem csak az ismeretség számít, mint ahogy ezt már írta is valaki. nekem sem volt ismerősöm.
potty • 2010.aug.2. - 12:11
félre ne érts nem azt mondom hogy csak az számít, én is a jelenlegi munkahelyemre magamtól jutottam be. De rengeteget számít. Az igaz hogy ilyen teljesen eltérő szakmák kicsit durvák, de én rengeteg olyan embert láttam konkrétan itteni munkahelyemen is idegenforgalomban, hogy tanulta négy évig, az hogy nem tud egy asztalt megteríteni...legyen, de veri magát a fősulira és nem tud fél év után sem egy ajánlatot megírni, volt aki 3,5 hónap után nem értette a különbséget az akciós csomag és a last minute között, meg a reck rate árra is csak lesett...Ezért írtam azt hogy hiába tanulja valaki ha hülye hozzá, még évek múlva is. És van aki soha nem tanulja, csak valahogy belecsöppen és sokkal jobb mint bármelyik kollégája...ilyet is láttam...Én nem tanfolyamon tanultam, HRS-nek tanultam illik tudnom...
vazsi • 2010.aug.2. - 12:35
azt hittem nektek is a suliban tanítgatták, na mert az....
persze, nem csak az számít de azért vannak olyan munkahelyek, ahova aztán tök mindegy ki, ilyen pl a pénzügyi tanácsadás. persze megértem, hiszem magának üzletel miért érdekelné a munkaadót. csak felháborít, hogy kik akrnak bepalizni.
biztos sokat segít de ezen felesleges keeregni. ha millió helyre jelentkkezik valaki, akkor ott már nem az ismeretség a hiba, hanem valahol máshol kell keresni. érdemes átgondolni, hogy mi lett elrontva és nem elszomorodni.
persze borsod és társai...na az nem egyszerű, mert ott aztán tényleg nincs állás, na de pl pesten, el ne hiszem, hogy nincs valami.
engem ezzel leginkább az háborít fel, hogy tároljuk a nyugdíjasokat (munkahelyen az élő példa rá), foglalják a helyet a fiatalok elől és egyébként megmozdulni sem akarnak de a pofájuk akkora...
potty • 2010.aug.2. - 12:41
Nálam a legnagyobb hiba az volt, hogy fősuli után nem a szakmámban helyezkedtem el, úgy voltam mint a csajok, mindegy milyen állás csak legyen munkám, most meg nem tudok kitörni belőle...
vazsi • 2010.aug.2. - 12:45
miért most miben utazol?
én is elfogadtam sz....t is, ami még csak közel sem áll a szakmámhoz de engem nem hátráltaott, viszont volt fizetésem és bejelentett munkám. szóval nem lehet ezt tudni, hogy mi a jó. ezek szerint neked nem jött be nekem igen a mindent vállaljunk el. na akkor most legyen okos valaki.